Een huis verkopen voordat u een huis koopt

Makelaar

Een huis verkopen voordat u een huis koopt

De eerste stap naar eigenwoningbezit is om uw budget te kennen. Werken met slechts één makelaar kan voor onverwachte problemen zorgen. Een makelaar die de markt goed kent, is een uitstekende keuze voor deze stap. Een makelaar kan woningen vinden binnen uw prijsklasse. Dit kan u tijd en geld besparen hier. Agenten zijn goed geïnformeerd over het gebied en moeten gelijke tred houden met bevolkingstrends en inkomensniveaus. Ze moeten op de hoogte zijn van nabijgelegen scholen, buurthuizen en misdaadstatistieken. Ook moeten zij op de hoogte zijn van aanstaande ontwikkelingen in de buurt.

Hoewel het gebruik van een makelaar sterk wordt aanbevolen, kunt u er ook voor kiezen om uw huis zelf te verkopen. Het internet biedt een aantal bronnen die huizenverkopers helpen hun eigen huis te verkopen. Soms heeft u hulp nodig bij complexe transacties en papierwerk. Wanneer u een makelaar inhuurt, kunt u mogelijk een lagere commissie bedingen of een uurtarief betalen voor hun diensten. Hoe dan ook, het is een goed idee om uw lokale onroerendgoedwetten te begrijpen om te voorkomen dat u geld en tijd verspilt.

Wees realistisch bij het onderhandelen over een prijs. Kopers kijken naar dezelfde vergelijkbare woningen als verkopers. Woningen die recent zijn verkocht, krijgen een hoger gewicht dan de woningen die nu op de markt staan. Ook kijken ze naar woningen die in behandeling zijn, waardoor ze inzicht krijgen of de verkoper een bod accepteert of afwijst. Een redelijke prijs vergroot uw kansen op een aanbieding van de hoogste dollar voor uw huis. Hoewel opruimen misschien moeilijk is, genieten huizenkopers van extra opslagruimte en ruimte. Probeer één kamer tegelijk op te ruimen en werk aan de aanbevolen reparaties. U kunt ook zoeken naar serviceproviders op HomeAdvisor, Porch of Thumbtack.

Klik hier voor meer informatie: Beumer